Limonade Citroensorbet ijs en Scroppino

De veelzijdigheid van citroen is prettig voor jong en oud, vandaar hier wat zoetigheid voor iedereen!

De veelzijdigheid van citroen is prettig voor jong en oud, vandaar hier wat zoetigheid voor iedereen!

Limonade
- 3 Citroenen
- 150 gram Basterdsuiker
- ½ liter Water
- een paar IJsblokjes

Rasp één citroen en pers ze allen uit
Meng met water en suiker en breng zachtjes aan de kook, laat de suiker helemaal oplossen
Zodra de suikerstroop is afgekoeld voeg je citroensap en rasp toe
Nu is de limonade klaar, maar je kunt het voor de kids nog leuker maken door er een bolletje citroensorbet bij te doen

Citroensorbet ijs gemaakt zonder machine
- 3 Citroenen
- 400 ml Water
- 150 gram Basterdsuiker
- 1 eetlepel Mascarpone
- 2 blaadjes Munt

Schil een halve citroen, rasp er ook een en pers ze alledrie uit
Breng water met suiker en schil aan de kook en laat daarna afkoelen, de suiker moet helemaal zijn opgelost. Doe het in een bak die in je vriezer past, voeg de rasp nu toe en zet het een uurtje in de vriezer
Nu met een stevige vork of garde het ijs losslaan, je zult zien dat de meeste kristallen aan de zijkanten zitten, dus haal vooral die delen los, goed roeren
Na weer een uur doe je hetzelfde, maar nu het liefst met een staafmixer als je die hebt
Dan voeg je meteen de mascarpone en munt toe en zul je zien wat een mooie frisse kleur het ijs krijgt!
Na nog een uur is het ijs klaar, je kunt het ongeveer drie dagen bewaren in de vriezer
Optioneel: ik vind het lekker om te experimenteren met bijvoorbeeld basilicum, kaneel of cayennepeper. Wel subtiel mee om gaan!

Nu we toch citroen ijs hebben maken we gelijk maar een heerlijk drankje voor zomaar of als dessert. Het is imposant om het voor de ogen van je gasten met garde en roestvrijstalen kom te bereiden en in champagneflutes te schenken. Succes gegarandeerd!

Scroppino 
Gebruik per persoon twee bollen ijs, een deel vodka en twee delen prosecco
Het kan in het begin even lastig zijn om de juiste balans te vinden, het is de bedoeling dat deze drank wit en schuimig is door het opslaan en de bubbels in de prosecco.
Doe het ijs met de vodka in een kom en sla ietsje los, dan de prosecco toevoegen totdat je denkt dat hij in orde is. Proeven, goed proeven, en serveren

Tip: een drupje limoncello is ook lekker, of een variant met bijvoorbeeld aardbeienijs


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld