‘Pan Tomate’, tomatensalade, krokante knoflook & kipspiesjes

In Spanje vindt je het in iedere tapasbar, gemaakt van dik boerenbrood, rijpe tomaten en knoflook: Pan Tomate. Zo lekker, zo eenvoudig! Je kunt het brood grillen, bakken of gewoon vers eten.

Pan Tomate
In Spanje vindt je het in iedere tapasbar, gemaakt van dik boerenbrood, rijpe tomaten en knoflook: Pan Tomate. Zo lekker, zo eenvoudig! Je kunt het brood grillen, bakken of gewoon vers eten.

- 4 plakken Molenbrood
- scheut Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- 1 Tomaat

Sprinkel wat olijfolie op het brood, snij het topje van het teentje knoflook en haal het heen en weer over het brood. Snij de tomaat doormidden en druk hem (of haar) uit op het brood
Eventueel wat zout en peper, klaar.

Tomatensalade, krokante knoflook & kipspiesjes
Deze eet ik zelf graag als hoofdgerecht, zeker in het tomatenseizoen als deze mooie groente op zn rijpst is. Supergezond en licht!

- 2 Kipfilet
- scheut Olijfolie
- 1 citroen Citroensap
- 1 tak Rozemarijn
- naar smaak Zout & peper
- 4 teentjes Knoflook
- van alle soorten en zoveel je wilt! Tomaten

Kip marineren olijfolie zout peper citroen rozemarijn en even opzij zetten terwijl je de rest maakt
Zet een pannetje olijfolie op middelmatig vuur, maar let op: doe echt een bodempje in de pan, voldoende om de knoflook te frituren, dus niet te vol en geen kinderen in de buurt
Snij de teentjes in dunne schijfjes, frituur ze lichtbruin en laat uitlekken op keukenpapier
Maak nu een dressing naar keuze; ik werk enorm graag met de Versapers (dat is geen verkooppraatje), en pers daarmee heerlijke extracten, deze keer uit venkel, bleekselderij, rozemarijn en knoflook. Dit meng je met wat olijfolie en citroensap, zout en peper
Nu de kip grillen of bakken, maar niet te lang he, dan wordt ie zo droog
Een trucje dat ik vaak toepas als ik iets met de pan of plaat bak is door, nadat je vlees even hebt aangebakken, een klein scheutje vocht (wijn, citroensap, water) toe te voegen en dan afsluiten met een bolle deksel of omgedraaid pannetje. Dan stoomt het nog even door en blijven alle smaken behouden
Snij de tomaat in plakken, schenk de dressing erover en verdeel de kip en knoflook en breng op smaak. Eventueel wat kruiden zoals bladpeterselie of basilicum ter garnering.


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld