Mousse van doperwtjes, geitenkaas & amandelschaafsel (of pistachenootjes)

We beginnen met een ‘amuse’; een smaakopwekker die je in sjieke restaurants voor het eten krijgt, in de hele sjieke soms wel vijf, en dan moet je nog beginnen met het diner!

We beginnen met een ‘amuse’; een smaakopwekker die je in sjieke restaurants voor het eten krijgt, in de hele sjieke soms wel vijf, en dan moet je nog beginnen met het diner!

Mousse van doperwtjes, geitenkaas & amandelschaafsel (of pistachenootjes)
- 100 gram Doperwtjes (liefst vers)
- 50 ml Water
- paar druppels Citroensap
- 1 eetlepel Crème fraiche
- smaak Zout en peper
- 4 kleine stukjes Geitenkaas
- handje Amandelschaafsel geroosterd

Doperwtjes heel kort koken in klein laagje water met wat citroensap en met een staafmixer pureren tot een gladde massa
Door een zeef wrijven, dan hou je een hele fijne geconcentreerde en keigroene puree over
Nu de crème fraiche erdoor slaan met een garde en op smaak brengen
Schep de mousse in kleine glaasjes en leg er een stukje kaas bovenop en wat amandel

Salade met doperwtjes, spinazie & de rest
- 100 gram Doperwten
- 30 gram (paar blaadjes) Spinazie
- 30 gram  Rucola
- paar blaadjes Rode sla
- 8 plakjes Bacon
- zoveel je wilt Parmezaanse kaas
- 4 blaadjes Munt
- 4 blaadjes Basilicum
- 4 Ei, zacht gekookt 

Maak er een gezellige salade van naar eigen inzicht!

Dressing 
- 1 Rode biet
- klein trosje Druiven
- 1 tak Rozemarijn
- 1 teentje Knoflook
- 1 eetlepel Crème fraiche
- paar druppels Citroensap
- smaak Zout & peper

Dressing maken door biet, druiven, rozemarijn en knoflook met de Versapers tot een Goddelijk sap te juicen en te mengen met overige ingrediënten

Aan tafel!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld