Kalfstajine, ingelegde citroen en yoghurtsaus

Citroen is de vriend van velen, zeker van mij! Combineert bij vrijwel alles, de fijne friszure smaak, het aroma en de kleur. De basis voor ijs, limonade, marinades, sauzen, dressings en noem maar op. In deze receptuur gebruik ik ingelegde citroenen.

Citroen is de vriend van velen, zeker van mij! Combineert bij vrijwel alles, de fijne friszure smaak, het aroma en de kleur. De basis voor ijs, limonade, marinades, sauzen, dressings en noem maar op. In deze receptuur gebruik ik ingelegde citroenen.
Het inleggen van citroenen is een heel eenvoudig, leuk werkje, en het resultaat zo lekker. 
Verwerk het in salades of als begeleider van gerechten. Hieronder een machtig mooi Marokkaans gerecht. We beginnen met de citroen.
Overbodig denk ik om uit te leggen dat Simply Spices zoveel kruiden levert die je bij de citroenen kunt doen, kijk eens op hun website www.simplyspices.nl

Ingelegde citroen
- 8 Citroen 
- 100 gram Zeezout
- stuk of 8 Korianderzaadjes
- 2 blaadjes Laurier
- 1 pijpje Kaneel
- stuk of 8 Zwarte peperkorrels
- 2 Kruidnagels

4 citroenen uitpersen
Andere citroenen schoonboenen, insnijden (een kruis in de bovenkant en iets opendrukken) en in een goed afsluitbare weckpot doen
Met zout en kruiden bestrooien en goed aandrukken
Overgieten met citroensap en nog wat zout en eventueel wat water
Het hoeft niet helemaal onder te staan, de citroenen gaan hun vocht afscheiden
Op kamertemperatuur een dag of vijf wegzetten en af en toe omkeren
Nu nog een week of drie in de koelkast, en weer met regelmaat omkeren
Nu zijn ze klaar voor gebruik
Spoel de citroenen af voor gebruik, je kunt ze in de koelkast ongeveer zes maanden bewaren

Kalfstajine & ingelegde citroen 
Een klassiek gerecht uit Marokko, een tajine is zo’n mooi aardewerk kooktoestel waarin je perfect kunt stoven. Je koopt hem bij iedere Marokkaanse winkel waar je toch heen gaat om inkopen te doen. Het is trouwens ook de naam van het gerecht.

- 3 Uien
- 6 teentjes Knoflook
- 2 cm Gember
- 5 Tomaten
- 3 Ingelegde citroen
- 1.5 kg Kalfsschenkel
- 1/8 liter Olijfolie
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 eetlepel Korianderzaad
- 1 theelepel Kaneel
- vers paar draadjes, poeder ½ theelepel Saffraan
- ½ liter Water

Bereidt alle groenten voor: Ui en knoflook snijden, tomaten ontvellen (hoeft niet hoor, maar staat wat sjieker) en snijden, citroenen in dunne plakjes snijden, gember raspen of fijnsnijden
Dan de olie verhitten, schenkels kort bakken, kruiden toevoegen, even omscheppen en nog wat door bakken
Dan daarop de ui en knoflook leggen, tajine afsluiten en even laten stoven
Nu mogen tomaat en citroen erbij en giet het water en rustig overheen
Nu is het wachten, minimaal een uur, totdat het vlees echt gaar is

Serveer het met rijst of couscous en een yoghurtsausje

Yoghurtsausje 
- 8 eetlepels Yoghurt
- 2 teentjes Knoflook
- 2 blaadjes Munt
- ½ Komkommer
- naar smaak Zout en peper

Yoghurt mengen met zeer fijngesneden knoflook, munt en komkommer
Op smaak brengen met zout en peper


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld