Huisgemaakte tomatenketchup

Tomaat is een groentesoort die geliefd is over de hele wereld. Wat kan je er niet mee? Ik denk dat een van de meest genuttigde varianten ketchup is, hier mijn receptuur.

Tomaat is een groentesoort die geliefd is over de hele wereld. Wat kan je er niet mee? Ik denk dat een van de meest genuttigde varianten ketchup is, hier mijn receptuur.
Het is leuk om je gasten te vertellen dat je het zelf hebt gemaakt en eenvoudiger dan je denkt!

- scheut Olijfolie
- ½ Grote ui
- ¼ Venkel
- 1 stengel Bleekselderij
- 1 cm Stuk verse gember
- 1 teentje Knoflook
- ¼ zonder zaadjes Rode peper
- 3 takjes met blad Basilicum
- 1 theelepel Korianderzaad
- 1 Kruidnagel
- 2 blaadjes Laurier
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- ¼ theelepel Simply Spices Kerriepoeder
- stuk of 10 Kerstomaatjes
- 4 Half zongedroogde tomaatjes
- ½ blikje Bliktomaten
- 200 ml Water
- scheut Rode wijnazijn
- 1 eetlepel Basterdsuiker
- 1 theelepel Mosterd dijon
- naar smaak Zeezout en zwarte peper

Ui t/m rode peper vrij grof snijden, basilicumblaadjes van de stelen halen, de stelen snijden
In olijfolie de groenten en basilicumstelen met korianderzaad, kruidnagel en laurier zachtjes glazig bakken 
Dan tomatenpuree en kerriepoeder toevoegen, omscheppen en even doorbakken
Nu kunnen de overige ingrediënten erbij
En kook je het tot ongeveer de helft in
Met staafmixer of keukenmachine pureren en zeven
Kook het nu in tot de gewenste dikte en breng op smaak
De dikte bepaal je door inkoken dan wel water toevoegen
Kijk eens in het Simply Spices assortiment, er zijn zoveel mogelijkheden, bijvoorbeeld paprikapoeder of ‘Sarah’s hot ’n spicy’ om de ketchup je eigen signatuur te geven


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld