Cacavalle gevuld met mozzarella & citroen / Gevulde, gefrituurde courgettebloemen

Een ode aan de eenvoud die de Italiaanse keuken kenmerkt; meesters zijn het in het bereiden van gerechten met drie, vier ingrediënten. De ‘Cacavalle’ die ik gebruikte zijn in Nederland lastig te vinden, gebruik de grootste schelpen die je kunt vinden of maak ze zelf!

Een ode aan de eenvoud die de Italiaanse keuken kenmerkt; meesters zijn het in het bereiden van gerechten met drie, vier ingrediënten.
De ‘Cacavalle’ die ik gebruikte zijn in Nederland lastig te vinden, gebruik de grootste schelpen die je kunt vinden of maak ze zelf!

Cacavalle gevuld met mozzarella & citroen
- 8 Grote pastaschelpen
- 2 Citroen (Amalfi)
- 4 bollen Mozzarella
- 2 teentjes Knoflook
- ½ bosje Bladpeterselie
- 2 handjes Pijnboompitten

Kook de pasta net niet al dente (beetgaar), giet af en haal door wat olijfolie
Rasp een halve citroen en snij de schil van de twee citroenen
Met de Versapers citroenen slowjuicen tezamen met wat schilletjes
(het klinkt wellicht vreemd, ik geloofde het ook niet, maar met dit apparaat krijg je een beter resultaat met veel meer smaak. Maar heb je hem niet pers dan de citroenen anders)
Kook het sap in tot ietwat stroperig, kook de rasp kort in water, zeef en voeg toe aan siroop

Snij mozzarella in blokjes, de knoflook en de peterselie mooi fijn, rooster de pijnboompitten
Meng dit alles met het ingekookte citroensap en breng op smaak
Vul de pastaschelpen met het mengsel en leg in een ovenschaal met een laagje water en/of wat witte wijn. Je wil niet dat de pasta uitdroogt dus als je een oven met stoom hebt is dat perfect, dek anders de schelpen af met folie. Bak in de oven op 160 graden
Als de mozzarella enigszins gesmolten is, is het gerecht klaar

Gevulde, gefrituurde courgettebloemen
Courgettebloemen zijn eigenlijk een ‘bijproduct’ en relatief onbekend. Maar o zo lekker en mooi om te zien! En je kunt er alle kanten mee op.
- 8 Courgettebloemen
- 2 bollen Mozzarella
- paar blaadjes Basilicum
- naar smaak Simply Spices ‘Bobs Green Garden’
- ½ liter Melk
- 1 Ei
- 3 eetlepels Bloem
- scheut Olijfolie
- naar smaak Zout & peper 
- genoeg om pannetje 1/3 te vullen Olijfolie om te frituren

Maak de bloemen schoon: harde groene blaadjes en stamper verwijderen, steel afsnijden
Snij de mozzarella en meng met basilicum en gedroogde kruiden
Vul de bloemen voorzichtig, tracht ze heel te houden, en vouw dicht
Klop melk, ei, bloem en olie tot homogene massa en breng op smaak
Haal de gevulde bloemen door het beslag, laat een beetje uitlekken en frituur een minuutje of zo tot goudbruin
Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier

Serveer de gerechtjes samen op een bord met bijvoorbeeld een tomatensalade en knapperig brood

Buon apetito!


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld